Duistere inspiratie

Gepubliceerd op 11 februari 2024 om 11:51

Een van de meest gefotografeerde stranden van Griekenland is dat met het scheepswrak van Zakynthos. De combinatie van de steile rotsen, het felle turquoise water in de baai en het wrak van het gestrande schip op Navagio Beach is gewoonweg indrukwekkend. Boven op de klif heb je een prachtig uitzicht op het scheepswrak van Zakynthos. Echter heeft dit strand met zijn dramatische kliffen en gevaarlijke rotsen ook tragische gevolgen gehad voor enkele toeristen die het bezochten.

Het was boven op deze rotsen dat de inspiratie voor een nieuwe thriller opborrelde.

Inspiratie voor een nieuw verhaal vinden, komt soms uit de meest onverwachte hoeken en op momenten dat je het zelf niet verwacht. Vaak heb ik een ingeving tijdens een reis en de bestemming. Zo herinner ik me een bijzondere ervaring tijdens een vakantie op het prachtige eiland Zakynthos, waar ik werd geconfronteerd met twee verhalen die een diepe indruk op me maakte. Ze werden de aanzet voor het schrijven van mijn vijfde thriller Duistere Grens.

Via een platform kunnen toeristen het scheepswrak van bovenaf bekijken. Echter, niet iedereen houdt het veilig. Sommigen nemen enorme risico’s om het ultieme plaatje van het wrak te schieten en laten daarvoor zich niet beperken door het veilige platform. In een artikel las ik over een jonge Cubaanse toerist die overleed toen ze bij Navagio Beach van een steile klif viel. Met haar mobiele telefoon wilde ze met het beroemde scheepswrak op de achtergrond de ultieme selfie maken. Op dezelfde plek kwam een drieëntwintigjarige Griekse student om het leven toen hij van de kliffen viel. Zijn rugzak en telefoon werden bovenaan de rots teruggevonden. Wat er precies gebeurde bleef onduidelijk …

 

Onze vakantie en ons bezoek aan het scheepswrak verliepen gelukkig vlekkeloos. Mijn partner en ik genoten van ons verblijf op het eiland. We hadden een heerlijke tijd en ik hield er een boek aan over.

 

 

Duistere grens

€ 15,00

Duistere grens

€ 15,00

Met een list worden vier mensen naar een afgelegen plek gelokt en opgesloten. Eén van hen is Sieg Papadakis. Na een vreselijke tijd, kan hij aan de dood ontsnappen, maar dit ging ten koste van zijn geweten.

Negen jaar later staat multimiljonair Sieg aan het hoofd van de producent van spellen, Medusa. Hij heeft de ware toedracht van de opsluiting voor zich gehouden. Er is echter nog iemand die alles afweet van wat er tijdens zijn gevangenschap is gebeurd. Deze man, die zich Argus noemt, aarzelt niet om hem met deze informatie te chanteren. Sieg geeft toe, en raakt zo steeds meer verstrikt in een web van leugens, moord en bedrog. Om de steeds agressiever wordende Argus tegemoet te komen, doet hij alles wat die wil. Tot de mensen uit Siegs naaste omgeving de dupe dreigen te worden. Hij besluit terug te vechten.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.