top of page

Over Johnny Bollé

verophoto Veronique Van der Veken (13 va

THRILLZONE: "HIJ NOEMDE ME DUIVELSKIND BIJ DE15 BESTE NEDERLANDSTALIGE THRILLERS VAN 2020"

Ondertussen is Hij noemde me Duivelskind door het recensententeam van ThrillZone genomineerd voor de longlist van de ThrillZone Awards 2020, voor de categorie 'Beste Nederlandstalige thriller'

 

En daar zijn we uiteraard heel erg trots op.

Zijn vlotte stijl, beeldende schrijfstijl en zijn typerende onverwachte plotwendingen houden je stevig in zijn greep.

Ik ben afkomstig uit Antwerpen, waar ik nu nog steeds woon samen met mijn man en mijn twee honden. Thrillers schrijf ik onder mijn naam Johnny Bollé, mijn pseudoniem Aster Borg is gereserveerd voor romans en feelgood.

 

Mijn passies zijn sporten (het is ook mijn hoofdberoep), lezen en schrijven natuurlijk, en ik hou van een spannende film of een leuke serie. Uiteraard lees ik graag een goede thriller, maar ik kan evenveel plezier beleven aan een meeslepende roman.

 

In 2018 schreef ik mijn eerste thriller Egyptisch Blauw waarvan onlangs een heruitgave verscheen bij uitgeverij LetterRijn.

Daarna volgde Bloedmaan, het boek werd in 2019 verkozen tot een van de beste twintig boeken volgens het lezersplatform van de VRT.

Mijn derde thriller Hij noemde me Duivelskind verscheen in 2020 en haalde de longlist van de ThrillZone awards 2020, voor de categorie Beste Nederlandstalige thriller. 

Een jaar later was het de beurt aan Wilde gok, het werd de absolute favoriet van het boekblog platform Perfecte Buren in 2021.

Nog een jaar later kwam Duistere grens.

Wat ik niet deed is mijn zesde thriller en verscheen in 2022. Samen met Duistere grens is Wat ik niet deed genomineerd voor de Hermes Thriller award 2023. Bijzonder trots ben ik op het behalen van de tweede plaats voor Wat ik niet deed bij de verkiezing van de beste Nederlandse VrouwenThriller van 2022.

Alsof ik nooit heb bestaan werd thriller nummer zeven en kwam uit in april 2023.

Johnny Bollé

bottom of page