top of page

Over Johnny Bollé

verophoto Veronique Van der Veken (13 va

THRILLZONE: "HIJ NOEMDE ME DUIVELSKIND BIJ DE15 BESTE NEDERLANDSTALIGE THRILLERS VAN 2020"

Ondertussen is Hij noemde me Duivelskind door het recensententeam van ThrillZone genomineerd voor de longlist van de ThrillZone Awards 2020, voor de categorie 'Beste Nederlandstalige thriller'

 

En daar zijn we uiteraard heel erg trots op.

Zijn vlotte stijl, beeldende schrijfstijl en zijn typerende onverwachte plotwendingen houden je stevig in zijn greep.

Johnny Bollé is schrijver van korte verhalen en thrillers.

Hij studeerde af als paramedicus aan de Hogeschool van Antwerpen. Op zijn dertigste deed de sportieve Antwerpenaar een carrièreswitch en maakte van zijn hobby zijn beroep. Hij werd personal trainer en groepslesgever, een beroep dat hij nog steeds vol enthousiasme uitoefent. Schrijven is al sinds zijn jeugd zijn grote passie. Wanneer hij onderweg is, heeft hij steeds zijn notitieboekje bij de hand om nieuwe ideeën te noteren. Net zoals sporten zijn lezen en schrijven voor hem een uitlaatklep waardoor hij tot rust komt. Het grootste gedeelte van zijn vrije tijd besteedt hij dan ook achter zijn moderne schrijftafel: de computer.

In april 2018 won Johnny de schrijverswedstrijd 55 woorden, een initiatief van Schrijverspunt, met zijn verhaal Euforie. In juni 2018 werd zijn verhaal Claustrofobie bekroond met de publieksprijs voor de wedstrijd MicroSleutel van het mobiele lees- en schrijfplatform Sweek. Zijn kortverhaal Bitter kerstgebak kwam in januari 2018 op de longlist terecht van de schrijfwedstrijd Het kerstdiner van Schrijven Online.

Zijn boek Bloedmaan werd door het lezersplatform van de VRT - Lang zullen we lezen - verkozen tot één van de 20 beste boeken van 2019.

Zijn debuut thriller Egyptisch Blauw werd in september 2018 uitgegeven door Uitgeverij Schrijverspunt.

Johnny Bollé

bottom of page